26.9.2014

Koukuttu huivi

Toinen koukkuamistyöni on huivi. Huivi valmistui patalappua huomattavasti vauhdikkaammin - parissa illassa. Lanka on melko paksuhkoa ja käytin 10 mm:n koukkua, tein koko huivin perussilmukoin ja reunustin työn kiintein silmukoin.

Huivi on mukavan korkea ja suojaa tarvittaessa niskaakin hyvin

Tein huiviin napinlävet nappeja varten, mutta käytössä huomasin, ettei nappeja tule koskaan avattua, vaan vedän huivin aina pään läpi.

Löysin varastoistani tosi kivat napit

Lanka on melko karkeaa, joten ompelin huiviin käsinpistoin vuorin. Niskassa materiaalin karheus ei niinkään haittaa, mutta poskien kohdille voi ommella pienet vuoripalat. Vuoriksi valitsin viskoosin, koska se ei sähköisty. Nyt huivi tuntuu miellyttävän pehmoiselta päällä.

Vuorin ei tarvitse yltää ihan reunoille ja päihin asti, eikä se ole välttämätön niskassakaan

Jo pelkästä hajusta voi päätellä langan olevan villaa. En tiedä langan alkuperää, koska olen saanut sitä kaksi vyyhtiä joltain lahjoituksena. Lanka vaikuttaa käsin värjätyltä. Ainakin keltasipulilla saa aikaan näin kirkkaan keltaisen. Villan tuotanto on lähes aina epäeettistä. Huivin voi koukuta myös muista materiaaleista ja laittaa vuoreksi fleeceä tms. lämmön lisäämiseksi. Valitettavasti mikään muu kuitu ei yllä lämpöarvoltaan villan tasolle.

Lisää villan tuotannosta voit lukea
http://www.vegaaniliitto.fi/esitteet/lampaat.html
http://www.animalia.fi/valinta/vaatteet-ja-kengät/eläinperäiset-materiaalit/villa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti