30.7.2017

Näsilinna

Näsilinnan palatsin yläkerrassa toimii Museo Milavida, jossa on kaksi näyttelytilaa. 

Nottbeckien näyttely kertoo palatsista rakennuttaneesta Nottbeckin suvusta ja heidän vaiheistaan. Tällä kertaa en vieraillut, koska viime kerrasta on niin vähän aikaa. Vinkkaan vielä Nottbeckien yksityishautausmaasta Tampereen Lielahdessa. Hautausmaa on lähes aina lukittu, mutta paikalla kannattaa käydä silti ihmettelemässä. Portit ovat auki kerran kuussa kesällä 2017.


Fantastica! – Valentinon pukuja yksityiskokoelmista -näyttely esittelee  Valentino Clemente Ludovico Garavanin haute couture -pukuja. Valentino ehti toimia muotisuunnittelijana 45 vuotta. Näyttely on pienehkö ja pukuja esillä toistakymmentä. Puvuissa on kyllä paljon yksityiskohtia ja taidokasta italialaista käsityötä, joten halutessaan niiden tutkimiseen saa kulumaan paljonkin aikaa.







Alle 7-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Aikuisten lippu maksaa 7 euroa, mutta Tapahtumien yönä torstaina 10.8.2017 lippu maksaa 5 euroa. Museot sijaitsevat yläkerrassa. Tilat ovat esteettömät, yläkertaan pääsee tarvittaessa pyörätuolihissillä. Ilmaisesta narikasta saa lainaan lastenrattaat. Alakerrassa on viihtyisä talon tyyliin sopiva ja tilava wc, mistä löytyy potta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti