30.7.2017

Tampere-talo: Muumimuseo

Tampere-talosta löytyy maailman ainoa Muumimuseo. Museo toimi aiemmin Muumilaakso-nimellä pääkirjaston alakerrassa ja se avattiin uudistuneena Tampere-talossa kesäkuussa 2017. Museossa on niin paljon nähtävää, ettei taapero jaksanut kiertää sitä kokonaan. Museo on kahdessa kerroksessa ja portaissa ei ollut turvaportteja.

Pronssimuumi vastaanottaa vieraat Sorsapuistossa


Alle 3-vuotiaat pääsevät sisään aina ilmaiseksi ja Muumimuseoon on muillekin ilmainen sisäänpääsy perjantaisin klo 15-19 seuraavina päivinä: 25.8., 29.9., 27.10., 24.11. ja 29.12.2017.

Tampere-talon aulassa on lukolliset säilytyskaapit ja potallinen lastenhoitohuone on inva-wc:n yhteydessä. Lastenvaunuille on runsaasti tilaa aulassa ja museo on kokonaan esteetön eli rattailla pääsee myös liikkumaan museon tiloissa. Museoesineet ovat turvassa lapsilta, joten taapero sai tällä kertaa itse kävellä. Ennen itse museon sisäänkäyntiä on pieni ja suojaisa Muumikirjasto, missä voi vaikkapa imettää. Kirjastossa vierailu ei vaadi museolippua.

Muumimuseossa ei saa valokuvata. Tämä nurkkaus heti sisäänkäynnin luona oli ainoa paikka, missä museon sisällä saa ottaa kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti