25.8.2017

Didrichsen Art Museum - Jukka Rintala

Helsingin Kuusisaaren ihanassa miljöössä sijaitsee Didrichsenin taidemuseo. Museon alue on jo pelkästään paikkana mielenkiintoinen ja näyttelyt pääsevät esille hulppeissa puitteissa. Museossa on esillä Didrichsenin säätiön taidekokoelmaa ja vaihtuvia näyttelyitä - tällä kertaa Jukka Rintalan pukuja. Pukuja oli paljon esillä Rintalan 40-vuotiselta uralta, pääasiassa iltapukuja, mutta myös teatteriin valmistettuja asuja sekä tietysti maalauksia ja koruja.







Lapsi oli mukana selkärepussa. Monissa museoissa lasta täytyy kantaa etupuolella taideturvallisuuden vuoksi, mutta täällä ei kukaan tullut mainitsemaan asiasta. Kannan mielummin selässä, koska parivuotias alkaa jo painaa sen verran paljon ja hän viihtyykin paremmin selkäpuolella.


Museon palveluihin kuuluvat museokauppa ja kahvipiste. Kahvilassa on ahdasta ja siellä on korkeat baarijakkarat ja -pöydät, joten se ei ole kovin lapsiystävällinen. Kesäkaudella käytössä olisi myös merinäköalallinen terassi, mutta nyt se ei ollut avoinna. Museo on kahdessa kerroksessa, mutta esteetön eli myös lastenrattailla pystyy tiloissa liikkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti