30.8.2017

Made in Africa

Yle esittää uusintana tosi mielenkiintoista tanskalaista sarjaa nimeltä Made in Africa. Ohjelma kertoo mm. afrikkalaisesta muodista, designista ja taiteesta. Olen katsonut muutaman jakson aiemminkin, mutta nyt katsoin kaikki jaksot uudestaan. Ohjelma löytyy Yle Areenasta https://areena.yle.fi/1-2962912

Useat haastatellut kertovat, että haluavat tuoda julki Afrikan positiivisia puolia. Afrikka on paljon muutakin kuin nälänhädästä ja sodista kärsivä kehitysmaa. Talous kehittyy nopeasti. Muutamat ohjelmassa esiintyvät ovat lapsina lähteneet pakolaisina Afrikasta Länsimaihin ja viime vuosina palanneet kotiseuduilleen.

Yksi mielenkiintoisimmista jutuista sarjassa on, kuinka kierrätysvaatteista parhaat myydään Länsimaissa ja loput kuljetetaan Afrikan loputtomille kirppisbasaareille. Suurella osalla asukkaista ei ole varaa ostaa vaatteita uusina, joten he ostavat vaatteet näiltä basaareilta. Tästä johtuen afrikkalainen muoti on moninaista ja jokaisella on oma persoonallinen tyylinsä. Länsimaissa suurin osa ihmisistä on pukeutumiseltaan samasta muotista.

Olemme joulukuussa lähdössä ensimmäistä kertaa Afrikkaan - Marokkoon. Mielenkiinnolla ja jännityksellä odotan reissua.

Lähde: Yle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti