16.5.2014

Kangaspuuhommia

Tänään sain järjesteltyä matonkuteeni värijärjestykseen. Niitä pyöri erimuotoisissa pahvilaatikoissa ja erikokoisissa muovipusseissa ympäriinsä. Nyt on kaikki helposti pinottavissa samankokoisissa laatikoissa. Osa kuteista on ostettu valmiina, osa saatu lahjoituksena ja suurin osa leikattu itse vanhoista vaatteista. Tälläkin hetkellä on iso pino vanhoja, kulahtaneita paitoja odottamassa leikkuuta. Täytyy vaan malttaa odotella, että käteni paranee leikkauksesta.Seuraavaksi muutamia kuvia aikaisemmin kangaspuilla kutomistani tekstiileistä.

 Seinätekstiili Fantti-langasta

Räsymatto perinteisellä suomalaisella sidoksella

 Tyynynpäälliset cottolin-langasta

 Paneeliverhot rohdinpellavasta

 Laukkuja villalangasta

 Matto

 Pellavainen laudeliina

 Räsymatto, jossa batiikkivärjäyksellä valmistetut raajat

 Seinätekstiili paperinarusta

 Joulupoppana

 Kaitaliina, loimi pellavaa ja kude jutia

 Ikat-värjätyt kaitaliinat

 Matto, jossa poimitut kuviot

 Pellavatekstiili, jossa poimitut kuviot

Kaitaliina hampusta ja paperinarusta


2 kommenttia:

  1. Tykkäsin monista töistä, varsinkin Ikat-värjätyistä kaitaliinoista ja räsymatosta, jossa on batikkivärjätyt raajat. Ikat-värjäystä haluaisin joskus kokeillakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pidit. Ikat-värjäys on varsin mukavaa, vaikkakin työlästä sekä vaatii paljon tilaa loimen pingottamiseksi. Leikkasin jätesäkistä suikaletta, mitä kieputin haluamiini kohtiin loimessa. Jätesäkin päälle pyöritin vielä kalalankaa melko tiiviisti, jottei väri vaan pääse läpi. Loimen värjäsin kattilassa.

      Poista