13.9.2017

Kiasma: ARS17 HELLO WORLD!

Kiasman nykytaiteen suurnäyttely ARS17 on esillä tammikuuhun 2018 asti, mutta kahden ylimmän kerroksen teokset poistuvat jo syksyllä 2017. Näyttelyn teemana on digitaalinen murros. Tämän päivän taiteilijat hyödyntävät nettiä ja teknologiaa.


Kiasman etupiha
Anna Uddenbergin hauskojen mallinukkeveistosten postmoderneja naiskuvia.

Aude Pariset: Greenhouses. Styroksia ja eläviä jauhomatoja - wat. Tiesitkö, että madot syövät styroksia (=muovia) ja muuttavat sen biohajoavaksi jätteeksi ja näin syntyy lannoitetta teollisuudelle?


Julia Varelan Muotoillut plasmanäytöt. Terroristit kaappaavat ihmisiä ja esittävät panttivangeista videoita. Teoksessa nämä näytöt on kaapattu ja tehty käyttökelvottomiksi.

Nina Canellin johdonpätkät on kaivettu maasta ja valmistettu veistoksiksi. Kuinka kauniita nämä sähkökaapelit voivat ollakaan ja ovatko nämä katoavaa kansanperinnettä langattomuuden lisääntyessä.

Jon RafmanL’Avalée des avalés (The Swallower Swallowed, Deer/Gorilla)

"Veistosten lähtökohtana ovat kuvat vorarefiliasta, fetisismin lajista, jossa seksuaalinen mielenkiinto kohdistuu toisen syömiseen, syödyksi tulemiseen tai sen katseluun. Jon Rafmanin mielestä vorarefilian kaikkinielevällä halulla on yhtymäkohtia digitaalisen median kulutukseen." - Kiasma

Nandita Kumarin käsittämättömän yksityiskohtaisia lasipulloveistoksia. Jokaisessa teoksessa on interaktiivisuutta - yksi havaitsee liikettä, toiseen voi puhaltaa, ääniä, aurinkokennoja, pienenpieniä videoruutuja. Teoksissa luonto ja teknologia ovat kietoutuneet toisiinsa tulevaisuuden maailmassa.


Kiasma on erittäin lapsiystävällinen, esteetön ja helppokulkuinen. Ainoastaan museokauppa on rattaiden kanssa hieman ahdas. Vaunuparkkiin mahtuu varmaan paritkymmenet rattaat. Rattailla pääsee helposti kulkemaan tilavilla hisseillä ja näyttelytilat ovat avarat. Narikasta saa lainaan kantoreppuja. Kiasmassa ollaan tarkkoja siitä, että lasta kannetaan etupuolella, ei selässä. Selkäpuolelta lasta ei voi vahtia niin hyvin, etteikö voisi tarttua johonkin teokseen. Lastenhoitohuone on inva-wc:n yhteydessä ja siellä on potta. Kiasma järjestää myös vauvojen värileikkejä (maksullinen), taaperoiden taidetuokioita (ilmainen) ja lasten lauantaipajoja (museolipun hinnalla), kannattaa tarkistaa ajankohtaiset tiedot nettisivuilta. Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi ja joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina myös aikuisille vapaa pääsy koko päivän.

Taapero katseli näyttelyä rintarepusta. Taustalla näkyy Aude Parisetin Stallion Dad.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti