22.9.2017

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Rulla sijaitsee Tampereen Finlaysonin alueella. Rullassa on lapsille, vauvoille ja taaperoille suunnattuja näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia. 

Elo-syyskussa 2017 Rullassa on esillä Toiveretki - Suomalais-arabialainen lastennäyttely. Näyttely pohjautuu kirjaan Toiveretki. Näyttely ja Rulla ovat niin kivoja, että olemme käyneet siellä jo kahdesti. "- Kauan kauan sitten, muinaisessa menneisyydessä, Salama aloitti, - kolme ystävystä lähti matkaan aavikon yötaivaan alla..."Näyttelyn lukunurkkaan voi mennä selailemaan ja lukemaan aiheeseen sopivia lastenkirjoja.


Tuoksuvan ruusutarhan purkeista leijailee laventeli, vanilja ja moni muu. 


Peileistä voi pohtia ja tunnistaa omia tunteitaan. Tässä kohdassa kyseessä onni.


Soliseva metsälampi liikuteltavine kaloineen ja limaisine sammakoineen. Suihkulähde oli oikeasti toimiva.


Tässä voi keitellä ja tarjoilla kahvia sekä poimia marjoja.

"Pauli ja Salama porhalsivat ämpäreineen rantaan. Pauli nöki rantavedessä kalan. - Se on ahven, Pauli tiesi. - Minä pyydystin kerran kelttikalan, Salama sanoi, - minun kielellläni se on Al-Buuri."


Aito beduiiniteltta kupariastioineen.

Teltan sisällä voi vaikkapa loikoilla ja katsella näyttelyä.


Vaikka näyttely oli sama, oli päivän askartelun aihe eri.


Vauvojen ja taaperoiden pysyvä alue. Täällä voi vaikkapa rauhassa imettää.

Sisäänpääsy Rullaan on maksuton. Aukioloajat ovat hieman suppeat: to-pe 9-14 ja la-su 11-16. Vaunuparkki on ulkona, tilojen edessä ja se on ollut molemmilla kerroilla ihan täynnä. Sisäänkäynti sijaitsee porttikongissa, mistä autot ajavat kohtuuttoman kovaa ja jalankulkukaistale on lähes olematon. Rulla on sen verran pieni, että siellä ei tarvitse rattaita tai kantovälinettä. Vauva voi hyvin oleskella lattialla. Wc:n sijainti on hankala, mutta se on tilava ja sieltä löytyy potta. Rulla muuttaa Vanhalle kirjastotalolle kevään 2018 aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti