5.9.2017

Runoleikkipaja ja lorupussi

Taidetalo Toteemissa (Myyrmäki, Vantaa) järjestettiin runoleikkipaja 0-3-vuotiaille.

"Metsä heräilee ja kuusi laulaa. Sininen utu laskeutuu metsään. Utu-runoleikkipajassa leikitään ja lorutellaan sekä valmistetaan lorukortit lorupussiin. Loruleikit kehittävät pienen lapsen kielellistä perustaa ja sanavarastoa. Ohjaaja: Kati Oinonen, Vantaan sanataidekoulu"

Meidän lorukorteista syntyi tällaiset. Kortit päällystettiin kotona vielä kontaktimuovilla. Seuraavaksi korteille ommellaan pussi.

Lorupussi
" Yksinkertaisimmillaan lapsi nostaa pussista lorun ja vanhempi lukee sen ääneen, jonka jälkeen loruleikki leikitään yhdessä. Tämä vahvistaa vanhemman ja lapsen vuorovaikutusta. Samalla lapsen kielelliset valmiudet kehittyvät tehokkaasti ja kuullun ymmärtäminen paranee. Liikuntalorupussi tuo mukaan myös liikunnallisen aktiviteetin ja kehonhallinnan.
   Isommalla ryhmällä lorupussileikkien mahdollisuudet kasvavat, kun voidaan päättää, nostetaanko kortteja esimerkiksi vuorotellen vai saako kortin nostaa suoritettuaan tietyn tehtävän. Lorupussit sopivat myös lapsille, jotka eivät jaksa keskittyä pitkiin satuihin."
https://www.leikkien.fi/lorupussit

Loruja voi keksiä itse tai kopioida kirjaston kirjoista tai vaikkapa tulostaa MLL:n sivuilta http://uudenmaanpiiri.mll.fi/toiminta/perhekahvilat/perhekahvilatoimijoille/lorupussi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti